Składniki:
7 paczek herbatników
puszka masy kajmakowej
2 budynie śmietankowe
0,5 l mleka
2 śnieżki lub śmietan fix
2/3 kostki dobrego masła
200 ml śmietanki 30%
tabliczka mlecznej czekolady
Ułożenie:
spód formy obłożyć herbatnikami
masa kajmakowa
herbatniki
masa budyniowa
herbatniki
bita śmietana
herbatniki
roztopiona czekolada
Sposób przygotowania:
Jeżeli używamy gotowej masy kajmakowej to na chwilę przed otwarciem, zalecam zanurzyć puszkę w ciepłej wodzie, to znacznie ułatwi wyłożenie masy na spód herbatnikowy.
Jeżeli używamy gotowej masy kajmakowej to na chwilę przed otwarciem, zalecam zanurzyć puszkę w ciepłej wodzie, to znacznie ułatwi wyłożenie masy na spód herbatnikowy.
Budynie ugotować w 0,5 l mleka, ostudzone połączyć z masłem mikserem. Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżkami.
Gotowy placek włożyć w chłodne miejsce na kilka godzin przed spożyciem.
Gotowy placek włożyć w chłodne miejsce na kilka godzin przed spożyciem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz